Bemutatkozás

Kedves Betegeim, Szülők, Nagyszülők!
Dr Demeter Gabriella gyermekorvosNagy örömmel vettem át a stafétabotot Vajda Doktornőtől 2019. novemberétől, hogy segitségükre legyek gyermekeik gyógyitásában, ápolásában, a betegségek megelőzésében. Ezúton is hálás vagyok a Doktornőnek, hogy énrám bizta kedves pácienseit.
Engedjék meg, hogy bemutatkozzam.
2001-ben végeztem a Semmelweis Orvosi Egyetemen, majd az I.sz. Női Klinikán a Koraszülött Intenziv Centrumban kezdtem dolgozni. A gyermekgyógyászati képzéshez szükséges gyakorlatokat az l.sz. ill. ll.sz. Gyermekklinikán teljesitettem. 2008-ban szakvizsgáztam gyermekgyógyászatból. 2011-ben - harmadik gyermekem érkezésekor - váltottam részállásra a Bajcsy kórház Újszülött osztályán. 2013-ban szereztem neonatológia (kora- és újszülött gyógyászat) szakvizsgát. A klinikán 2017-ig vállaltam ügyeletet, helyettesitést. 2017-ben szereztem nemzetközi szoptatási tanácsadói képzettséget (IBCLC). 2014-2017-ig a XVI. kerület négy bölcsödéjében voltam bölcsödeorvos, fő feladatomnak az eltérő fejlődésű gyermekek kiszűrését és megfelelő fejlesztő helyre való eljuttatását tekintettem. Részt vettem az árpádföldi Napsugár bölcsöde sajátos nevelési igényű (sni) gyermekek részére kialakitott fejlesztő programjában.
2017 nyarán férjem munkája miatt Németországba költöztünk, ahol egy szociális szervezetnél szoptatást támogató csoportokat alapitottam és vezettem, gyermekorvosi tanácsadást vállaltam. 2019 augusztusában költöztünk haza.
Férjem szintén orvos, három gyermeket nevelünk. Hobbim az olvasás, természetjárás, kerékpározás, barátokkal közös programok.
Mottóm: "Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség hiánya. A fogyatékosság nem zárja ki az egészséget" - WHO 1946.
Dr. Demeter Gabriella