Hírek

SZABADSÁG

Kedves Pácienseink! Május 26-án pénteken szabadságon leszünk, Szabó doktornő a megszokott időben 16-20 óráig helyettesít,vizsgálatra bejelentkezés szükséges 405-5137-es telefonszámon. Megértésüket köszönjük.

CRP eszköz a rendelőben!

Kedves Betegeim! 

2020 Novemberben vásároltam egy  Colibri minilabor készüléket CRP meghatározásra. Ezzel a vizsgálattal nem egyszer sikerült péntek délután kisded lázas betegsége kapcsán a kórházat elkerülni, hiszen a részletes betegvizsgálat mellett ez az érték is egy ártatlan vírusfertőzésre utalt. A kisdedet nyugodt szívvel engedhettem haza, szülőket tanáccsal ellátva. Nagyobb gyerekeknél is segíthet, pl. antibiotikum adás eldöntésében.

A vizsgálat 1 csepp vérből történik, az eredmény 5 perc után leolvasható. A teszt ára darabonként 1000 forint. 

3.-4. covid oltás!!

Kedves Szülők, Nagyszülők!

Még mindig aktuális a covid oltás. Sőt, a kínai variáns érkezése miatt aktuálisabb, mint az utóbbi időben bármikor! Semmi ok felesleges aggodalomra az új variáns miatt, főleg ha megtettünk mindent, hogy oltásokkal a komoly szövődményeket elkerüljük. 

Egy teljes oltási sor 3 oltásból áll 5 éves kor felett (mint pl a kullancs oltás is!). Az oltási sor befejezése abszolút indokolt! 

 Aki 60 év feletti, vagy veszélyeztetetett az alapbetegsége miatt (ideértve obesitas, magas vérnyomás, immungyengeség, egyéb krónikus betegségek) azonnal vegye fel a 3.- 4. oltást!

Aki időközben covid betegségen átesett, leghamarabb 4-6 hónap után oltható a 3. oltással ! ( az 1. és 2. oltást a betegség/karantén után azonnal be lehet adni)

Kérem, éljenek ezzel a lehetőséggel  !

 

VÁLTOZÁS-IGAZOLÁS!

Kedves Betegeim!

Az igencsak megnövekedett betegforgalom miatt új rendszert vagyok kénytelen bevezetni. Igazolások kérése csak és kizárólag a rendelés utolsó órájában lehetséges, illetve emailen, sms-ben. A fennmaradó időben a betegellátással, tanácsadással szeretnénk foglalkozni!!! Igazolások átvetele, mint eddig is, 16-19 óra között minden nap Erzsike néninél történik. A rendelést kérem ne zavarják igazolás kikérése miatt!

RSV fertőzésről, köhögésről bővebben olvashatnak a Tudástárban!

Ennek a szövegnek a helyére lehet írni az új hírt!

Lábrögzítő sín kisgyermeknek-ingyen

Lábtörés esetén használatos sínt ajánlott fel egy kedves édesanya a praxisból. Ne legyen rá szükség-de ha mégis, szóljanak!

3. covid oltás 5-11 év között !

Az első két oltás után a kicsiknek is javasolt a 3. emlékeztető oltás beadása, leghamarabb a 2.oltás után 6 hónappal. Ez az emlékeztető oltás még az eredeti, tehát a wuhani törzset tartalmazza. Omikron specifikus booster oltás ebben a korcsoportban nincsen. 

A teljes oltási sor tehát 3 oltásból áll egyenlőre. Hasonlóan mint, a kullancs oltásnál. Hosszútávú védelmet - meglepő módon - az oltások jobban garantálják, mint az átvészelt fertőzés

Oltakozni vsz. a péntekenként a gyerekkórházakban lehet majd. 

Amit a Hepatitis A fertőzésről tudni érdemes

Hepatitis A, fertőző májgyulladás témában olvasgassanak a Tudásdtárban!

Igazolások

Kedves Családok!

Igazolások, beutalók továbbra is átvehetők a rendelőben, du 16-19 között, Erzsike néninél !!

A mobil számomon kizárólag sürgős esetben keressenek, a rendelő száma rendelési időben: 9200-507 ! Keressenek bátran, azonban lehet, hogy nem tudjuk azonnal felvenni a telefont, pl. betegvizsgálat miatt, ezért ha tudnak, írjanak emailt!

Igazolást csak betegség esetén állÍtunk ki, az otthonmaradás tényét mihamarabb jelezzék, lehetőleg emailen. Visszamenőleges igazolás kiadására nincs lehetőség! Kérem, hogy minden esetben a gyermek nevét és a hiányzás időtartamát tüntessék fel, akkor is, ha előtte emailen már adtunk tanácsot stb.!

Továbbra is elfogadott a TELEMEDICINA, ( amely gyermeke érdekét és védelmét is szolgálja!) de, ha célzott kérdéseink alapján az orvosi vizsgálat indokolt, az semmilyen esetben nem fog elmaradni!

Igazolások, beutalók átvehetők a rendelőben, du 16-19 között, Erzsike néninél !!

A rendelőbe a bejárat a főportától jobbra a lépcsőnél van, csengetni kell, és türelmesen várni :))

A recepteket az EESZT rendszerbe (felhő) írjuk, gyermek TAJ kártyájával kiváltható a patikában.

Köszönöm megértésüket és együttműködésüket!

 

HÁZIREND

Kedves Betegeim!

A Tudástárba feltöltöttem a rendelő hatékony és biztonságos működéséhez nélkülözhetetlen minimális szabályokat. Kérem olvassák el. Köszönöm!