Dr. Demeter Gabriella gyermekorvos oldala

Legfrissebb hírek

Legújabb rendelői rend !

Kedves Szülők! 

Május elsején új rendelkezésről kaptunk levelet. Hétfőtől - előzetes telefonegyeztetést követően - óránként 4 beteg jöhet a rendelőbe, amennyiben fontos a személyes betegvizsgálat. Minden betegvizsgálatot alapos fertőtlenítés követ, védőruházatot használunk, kérjük Önök is viseljenek MASZKOT!

A telemedicina segítségét továbbra is igénybe vehetjük, receptet és tanácsot telefonon, emailen is tudnak kérni, a recepteket továbbra is fel tudjuk lőni a "felhőbe", amit aztán a patikában a gyermek TAJ számával ki tudnak váltani. Az oltások az eddigi rend szerint folytatódnak.

Egészséges igazolást nem adunk ki, az ügyeletes bölcsődék , óvodák - szintén kormányrendelet alapján - a szülőket kérik, hogy írásban nyilatkozzanak arról, hogy gyermekük egészséges.

2020.05.02.

Újabb rendelői rend!!

Kedves Betegeink!

Az új típusú koronavírus járvány megfékezésére a kormányzat által kihirdetett veszélyhelyzet alapján új eljárásrendet vezetünk be rendeléseinken.

Az intézkedések az Önök, gyermekeik és a lehetőség szerinti minél tovább fenntartható alapellátás biztosítása céljából történnek.

 1. Koronavírus fertőzésre gyanús esetben (bárki a családból), telefonáljanak, ne jöjjenek a rendelőbe!!!
 2. A rendelőben egyszerre max. 1 beteg várakozhat, betegenként 1 kisérővel. Vizsgálatra lehetőleg előzetes telefonegyeztetés után kerüljön sor!
 3. A vizsgálat a jelenleg rendelkezésre álló védőfelszerelések mellett történik, betegek után felületfertőtlenítést végzünk.
 4. Kérjük, hogy mindenki a rendelőbe lépés előtt készüljön fel az alábbi kérdésekre:
 • miért érkezett, mi a panasza
 • mióta tart
 • mit tett eddig
 • kivel érintkezett
 1. Az egészséges és beteg rendelést szigorúan elkülönítve végezzük! A következő hetekben Szabó doktornővel együttműködve rendeléseinket összehangoljuk, egyikünk kizárólag a beteg, másikunk pedig kizárólag az egészséges rendelést végzi, mindkét körzetre vonatkozóan. Státuszvizsgálat most nem lesz, de a védőoltásokat beadjuk (kötelezőt és ajánlottat is)!  A 6 éves oltást, szülői kérésre halasztani lehet. (Bár véleményem szerint nincs hova, és ezért nem érdemes)Oltás előtt pár nappal kérem telefonáljanak. 
 2. A tanácsadóba külön bejáraton jöhetnek be az egészséges csecsemők, akiket egy egészséges szülő kísérhet. Kérem maszkot viseljenek!
 3. Igazolást nem adunk ki!
 4. Lázas gyerekkel kérem, hogy maszkban várakozzanak a rendelőben! 

  Enyhe felsőlégúti és hasmenéses tünetekkel kérem ne jöjjenek a rendelőbe! Telefonon a nap nagy részében elérhető leszek, hívjanak.

  Halasztható, krónikus problémákat is későbbi időpontra tolják, ill. amit lehet emailen beszéljünk meg.

 5. Miniszteri rendelet engedi az e-receptek szülő általi kiváltását, így lehetőség szerint receptet sem adunk ki. Az egyetlen papíralapú igény a beutaló lehet, melyet a rendelés végén adunk ki.

 

2020.április 16.

Köszönöm megértésüket, fegyelmezettségüket. Kérem kövessék az aktuális rendelkezéseket, hivatalos információkat - közös érdekünk!!!

Dr. Demeter Gabriella 

Védőoltások

Kedves Betegeink!

 

A legfrissebb rendelkezések és ajánlások alapján az egészséges rendelés zavartalanul folyik, de státuszvizsgálatokat most nem végzünk.

A kötelező oltások közül a 6 éves korban esedékest  el lehet halasztani, de véleményem szerint nem érdemes, mert nem tudjuk meddig tart a járvány, de valószínű, hogy sokáig.

Kötelező és ajánlott védőoltásokat beadjuk. A szakma szabályait betartva és orvosszakmai szerveztek által jóváhagyott módon több kötelező oltást össze fogunk vonni, ( pl. 12 és 18 hónapos kor között) illetve az ajánlott oltásokat a kötelezőekkel együtt adjuk ( pl. csecsemőkorban 2-6 hónapos kor között), hogy csökkentsük a találkozások számát. 

Hangsúlyozom, hogy nem ártunk ezzel, sőt az immunrendszert nem gyengítjük több oltás beadásával! Ha rosszat tennénk, akkor nem így oltanánk! Néhány oltásban már eleve több oltóanyag össze van vonva, pl. a csecsemőkori 2,3,4 hónapos kötelező oltás egyszerre 5 betegség ellen készíti fel az immunrendszert. A gyerekeknek az oltások együtt adásával kevesebb lelki traumát okozunk, ha egyszerre adunk több szurit, mintha 2 hetente/ havonta kéne jönni és az ezzel járó stresszt átélni.

Kérem az oltás előtti napokban telefonáljon! Oltásra egészségesen, 1 szülő kíséretében és MASZKban hozzák a gyerekeket!

Korábbi hírek >

Rendelési idő 2020. február 1-től

Rendelés típusa   Hétfő  Kedd  Szerda Csütörtök Péntek (páros) Péntek (páratlan)
Betegrendelés 8:30-11 10-12 15-17 10-12 8-11 16-19
Kontroll 11-12 17-18 11-12 19-20
Egészséges rendelés, tanácsadás
(Előjegyzett időpont szükséges)
8-10 14-15 8-10

Gyermekorvosi ügyeleti rend

SÜRGŐS ESETBEN HÉTKÖZNAPOKON A DÉLI ÉS ESTI ÓRÁKBAN FELKERESHETŐ GYERMEKRENDELŐK
Az egyes rendelők elérhetőségét illetően kérjük, tájékozódjanak a XVI. ker. Egészségügyi Szolgálat honlapjáról (www.szakrendelo16.hu)
Rendelő Cím Hétfő Kedd  Szerda Csütörtök Péntek
Centenáriumi gyermek rendelő 1165 Bp. Centenárium Sétány 24. 12-16 16-20
Cinkotai gyermek rendelő 1164 Bp. Szabadföld u. 18. 12-16 16-20
Árpádföldi gyermek rendelő 1162 Bp. Délceg u. 33. 16-20 12-16
Jókai utca gyermek rendelő 1163 Bp. Jókai utca 3. 12-16 12-16
Hősök terei gyermek rendelő 1161 Bp. Hősök tere 7. 16-20 16-20
Éjszakai és hétvégi ügyelet: Heim Pál kórház, telefon 06-1-264-3314

Rendelési információk

Akik a rendelőben várják Önöket:
 

Dr. Demeter Gabriella: gyermekorvos, neonatológus, IBCLC

 

Varróné Erdei Krisztina: asszisztens, diplomás ápoló

A Hősök terei rendelő elérhetősége:
  Cím: 1161 Budapest, Hősök tere 7-9.
  Telefon: +36-1-9200-507
  Mobiltelefon (8 és 16 óra között): 06-70-882-4272 (lehetőség szerint kérjük, inkább a rendelés elején vagy a vége felé telefonáljanak)
  E-mail: aranyalma.praxis@gmail.com